Asociace českých a slovenských zinkoven
Nacházíte se:  Úvod -> Aktuality -> TISKOVÁ ZPRÁVA - PRŮMYSLOVÉ VELETRHY PRAHA, 9.-12.5.2017

TISKOVÁ ZPRÁVA - PRŮMYSLOVÉ VELETRHY PRAHA, 9.-12.5.2017

Karlův most netáhne, v kurzu jsou Letňany
Průmyslová veřejnost míří do Prahy

Zatímco turisté míří do Prahy stále hlavně za památkami v centru, průmyslová veřejnost na začátku května raději vyrazí do Letňan. Ve dnech 9. až 12. května zde totiž areál PVA EXPO PRAHA hostí jedinečný souběh průmyslových veletrhů. Hustota inovačního potenciálu pro tuzemský průmysl tak jinde nemůže být ani vyšší. PRŮMYSLOVÉ VELETRHY PRAHA je jednoduše dobré nezmeškat.


 

 

FOR INDUSTRY, FOR WELD, FOR SURFACE, FOR ENERGO Smart, FOR INFOSYS a FOR LOGISTIC – tak zní základní výčet lákadel a současně názvy květnových veletrhů v Praze. Komplexní přehled novinek z tuzemského průmyslu se tak v různých segmentech opět představí na jednom místě, aby vytvořil zcela jedinečnou platformu pro sdílení novinek. Právě takové místo může pozitivně přispívat ke zvyšování konkurenceschopnosti tuzemského průmyslu. V neposlední řadě pak představuje stejnou obchodní příležitost pro potenciální vystavovatele. Neměli by však váhat dlouho, protože již nyní veletrhy registrují třicetiprocentní nárůst zájmu a každým dnem se zabírají další místa výstavní plochy areálu. Význam akce potvrzuje i skutečnost, že generálním partnerem PRŮMYSLOVÝCH VELETRHŮ PRAHA se stala Skupina ČEZ.

FOR SURFACE: Preciznost až do finálních úprav

Drsné úpravy produktu mnohdy nemohou představovat poslední fázi výrobního procesu. V tuto chvíli přichází na řadu procesy zastoupené na veletrhu FOR SURFACE, který sdružuje všechny disciplíny povrchových úprav a finálních technologií. Od galvanizace přes lakovny až po smaltování – vystavující

firmy pokryjí širokou škálu řešení pro dokončovací procesy.


Mezi tradičními postupy nebudou chybět ani aktuální novinky a trendy z oboru, které
představí odborní garanti veletrhu Česká společnost pro povrchové úpravy, Asociace korozních inženýrů a PhDr. Zdeňka Jelínková, CSc. – PPK. Společnost S-Universal bude na veletrhu prezentovat hned dvě novinky. První novinkou je protihlukový a antivibrační nátěr ISD 325. Primární funkce nátěru je ochranná, významnou roli hraje také funkce estetická. Nátěr má vysokou akustickou izolační schopnost a dosahuje průměrného snížení hluku o 35 dB. Druhou novinkou je Charflame, protipožární intumescentní barva na ochranu ocelových konstrukcí.

Na veletrhu se mimo jiné představí zakladatel povrchových úprav v České republice společnost KOVOFINIŠ. „Veletrh FOR SURFACE je jedním z mála českých veletrhů, které se zaměřují na oblast povrchové úpravy. Tento veletrh je proto skvělá příležitost pro firmy představit inovace v oboru. Cílem naší účasti na veletrhu FOR SURFACE je představit organizační změny ve firmě našim zákazníkům a obchodním partnerům. Dále chceme představit novou řadu produktů, kterou v letošním roce uvádíme na trh.“ říká generální ředitel společnosti KOVOFINIŠ Ing. Josef Zikmunda. Nejen jako skvělou příležitost představit inovace v oboru, ale také navázání nových obchodních kontaktů a prohloubení vztahů se stávajícími zákazníky a obchodními partnery plánují na veletrhu firmy OTECO CZ, LABIMEX, DIAMANT SERVIS, IONBOND a další.

Skvělá výstava potřebuje ještě lepší doprovodný program
 

Po všechny čtyři veletržní dny bude integrovanou součástí veletrhu také doprovodný program, který bude probíhat nejen v novém multifunkčním kongresovém sále pro 650 osob, ale také ve zrekonstruovaných menších sálech.

Jedním z hlavních lákadel bude již třetí ročník mezinárodního ENERGO SUMMITu, který se bude týkat především chytrého využití energie a vzestupu elektromobility. Tato vrcholná událost na mezinárodní úrovni vytváří prostor pro diskuzi významných představitelů státu, firem a oborových organizací o současném směřování energetiky.  Vážení hosté zde budou reflektovat aktuální témata jako začlenění elektromobility do konceptu Smart City, začlenění budovy jakožto aktivního prvku energetické soustavy či prosazování bezdrátové komunikační technologie v energetice. Vše navíc s garancí bezplatného vstupu pro zástupce průmyslových firem při včasné registraci.

Technologickému pokroku v tuzemské výrobě vévodí trendy digitalizace, automatizace, robotizace i bezpečnosti. Právě to budou hlavní okruhy fóra s názvem Výroba nové generace,které neopomene zejména témata spojená s fenoménem zvaným Průmysl 4.0 či novým trendem v kooperaci lidí s roboty. Fórum bude zaměřeno zejména na praktické ukázky reálných aplikací z tuzemské i zahraniční praxe. Vrací se také konference a největší výstava trendů v oboru 3D tisku v ČR – 3Dexpo. Pořadatelé v programu neopomíjejí také častý stesk výrobních podniků po nedostatku zkušených pracovníků. Propojení poptávky s nabídkou reflektuje nový veletrh pracovních příležitostí pod názvem FOR JOBS.

Novinkami pro veletrh je pak příchod tradiční akce LÍDŘI ČESKÉHO EXPORTU, která za účasti vysokých představitelů vlády proběhne poprvé právě v rámci PRŮMYSLOVÝCH VELETRHŮ PRAHA. Svoji účast potvrdil již místopředseda vlády ČR Pavel Bělobrádek, ministr financí Andrej Babiš a ministr zahraničních věcí ČR Lubomír Zaorálek.

Vůbec poprvé se na akci objeví také unikátní formát Dynamického autosalonu. Zástupci široké veřejnosti, kteří navštíví veletrh a současně přemýšlejí o nákupu vozu, budou mít možnost prohlédnout si, porovnat a vyzkoušet na jednom místě mimořádně širokou paletu značek a modelů. Ještě větší provázanost s průmyslovými veletrhy, konkrétně s FOR ENERGO Smart, pak představuje míra účasti elektromobilů a hybridů v nabídce autosalonu.


Průmyslová revoluce v Letňanech


Individuální přístup
aktuálně přivádí na výstaviště nejen stálé, ale zejména nové účastníky z řad dodavatelů pro průmyslový trh. Za zmínku jistě stojí, že organizátoři již nyní evidují třetinový nárůst zájmu vystavovatelů. K dispozici jim je největší veletržní areál v hlavním městě, kterýprošel za poslední roky rozsáhlou modernizací výstavních hal i zázemí pro návštěvníky či vystavovatele. V PVA EXPO PRAHA se tak rodí něco, čemu se dá s trochu nadsázky říkat INDUSTRY 5.0 – tedy malá revoluce na poli tuzemských odborných výstav. Ať patříte mezi potenciální vystavovatele či možné návštěvníky dychtící po novinkách z průmyslového trhu, naše dveře jsou vám otevřené. Přijďte zažít průmyslovou revoluci na vlastní kůži na letošní PRŮMYSLOVÉ VELETRHY PRAHA.

 

FOR INDUSTRY | FOR ENERGO Smart| FOR LOGISTIC | FOR SURFACE| FOR WELD|                                  FOR INFOSYS|3D EXPO

9. – 12. května 2017 | PVA EXPO PRAHA | www.PrumysloveVeletrhyPraha.cz
Bookmark