Asociace českých a slovenských zinkoven
Nacházíte se:  Úvod -> Aktuality -> Seminář Žárové zinkování va stavebnictví - Kroměříž, 8.4.2020

Seminář Žárové zinkování va stavebnictví - Kroměříž, 8.4.2020

 Asociace českých a slovenských zinkoven, z. s., (AČSZ) pořádá – ve spolupráci s Českou sociací ocelových konstrukcí (ČAOK) – další ročník semináře Žárové zinkování ve stavebnictví. Letošní setkání specialistů v oboru se uskuteční ve středu 8. 4. 2020 v hotelu U Zlatého kohouta v Kroměříži.

 Seminář se tradičně skládá ze dvou částí. V rámci té praktické účastníci mohou zhlédnout ukázku procesu žárového zinkování. Teoretická část proběhne v hotelu U Zlatého kohouta a praktická v žárové zinkovně společnosti  WIEGEL Pravčice žárové zinkování s. r. o.
AČSZ a ČAOK společně pořádají seminář o žárovém zinkování pravidelně každý rok, vždy na jaře v Česku a na podzim na Slovensku. Aby byla zájemcům o seminář zajištěna vhodná logistická dostupnost, střídají se místa konání – regiony jednotlivých zemí.
Odborný a technicky zaměřený seminář je určen projektantům, výrobcům ocelových konstrukcí, technologům a dalším specialistům, kteří rozhodují o protikorozní ochraně ocelových stavebních výrobků.
Program semináře je sestaven tak, aby všichni účastníci semináře získali informace nejen o výhodách a možnostech použití povlaku žárového zinku, ale i praktické ukázky toho, jak navrhnout a vyrobit součást pro žárové zinkování nebo aplikaci duplexního systému (povlak žárového zinku + nátěr). Přítomní se vždy seznámí i s tím, s jakými jevy se u povlaku žárového zinku mohou setkat, ve kterých normách lze nalézt informace a rady a také, jak dlouho v daném korozním prostředí bude zinek chránit pozinkovaný výrobek. Seminář bude rozšířen o přednášku profesora Františka Walda z ČVUT v Praze, a to na téma Chemické složení ocelí pro zvýšení požární odolnosti žárovým zinkováním.
Seminář je pojat i jako diskusní fórum, kde se mohou účastníci kdykoliv dotázat na podrobnosti k projednávanému tématu, podělit se o své zkušenosti z praxe nebo hledat radu pro řešení svého problému. Kromě informací a doporučení obdrží všichni účastníci semináře i studijní materiál, který mohou následně využít ve své praxi.

 

Bookmark