Asociace českých a slovenských zinkoven
Nacházíte se:  Úvod -> Aktuality -> Přednášky a přednášející 14.konference žárového zinkování 2008

Přednášky a přednášející 14.konference žárového zinkování 2008

Program konference se už blíží ke své konečné podobě. Názvy většiny přednášek a jména přednášejících jsou známy. Potvrzených je 16 přednášek a některé další jsou ještě v jednání. Pro připomenutí jsou zde základní informace o konferenci: místo konání - Sport-V-hotelu Hrotovice (okres Třebíč), termín - 30.9.-2.10.2008, generální partner konference a hostitel exkurze do pozinkovny - ACO Industries, k.s. Přibyslav, druhá exkurze - Jaderná elektrárna Dukovany.

Ředitel EGGA (European General Galvanizers Association) Murray Cook a poradce pro ekologii EGGA Wieslaw Piatkiewicz (oba Velká Británie) přiblíží problematiku nařízení REACH v EU a jeho vliv na provozování žárových zinkoven. REACH v ČR a vyhodnocení procesu IPPC v ČR představí Jan Kolář z CENIA (Česká informační agentura životního prostředí). Předseda environmentálního výboru EGGA Alexander Hofmann, shrne výsledky ukončeného, velmi dlouhého a nákladného procesu Odhadu rizik pro žárové zinkování. Dříve pravidelný účastník konferencí žárového zinkování Roger Pankert(Belgie), po krátké přestávce, v průběhu které změnil zaměstnavatele (dříve Umicore Zinc Alloys a dnes Boliden Commercial AB), se opět aktivně zapojí do programu konference přednáškou na téma Provozování a úprava zinkovací lázně slitinou připravenou dle přání zákazníka. Dalším přednášejícím ze společnosti Boliden Commercial AB bude Veiko Aho, a ten přinese pohled na trh se zinkem v roce 2008. Po loňské premiéře se znovu setkáme s profesorem Piotrem Liberskim z Politechniki Śląskiej (Polsko), který nám vysvětlí teoretické a praktické aspekty vzniku žárově zinkovaných povlaků na železných slitinách. Profesorův asistent Henryk Kania(Polsko), bude pokračovat v teorii žárového zinkování na téma vysokoteplotního zinkování. Docent  Václav Nétek společně s Richardem Fabíkem z VŠB TU Ostrava, shrnou vybrané poznatky světového výzkumu v oblasti žárového zinkování drátů. Pokud nedojde k něčemu mimořádnému, tak Vladislava Ostrá z ČVÚT Praha nám přiblíží ne tak často používanou metodu protikorozní ochrany - sherardování. Pozici ocelářského průmyslu ve světě a ČR bude prezentovat ředitel Hutnictví železa Jaroslav Raab. Dnes již výzkumník na penzi Wolf-Dieter Schulz (Německo), seznámí všechny zúčastněné se svou novou knihu zabývající se žárovým zinkováním. Ermes Moroni (Itálie) z Gimeco s.r.l., představí nový, vyzkoušený, snadno aplikovatelný systém regenerace kyselin. Bohumil Dvořák ze společnosti MacDermind, vysvětlí fungování pasivačních metod zinkových povlaků a zástupci společnosti ArcelorMittal Ostrava představí nový typ žárově zinkovaných svodidel, který zachytí nejenom vozidla, ale také i chybující řidiče motorek. President České společnosti pro povrchové úpravy Ladislav Obr, přednese cíle a úspěchy fungování jejich sdružení. Jörg Koglin (Německo) z Scheffer Krantechnik nám nabídne plně automatizovaný transportní systém pro žárové zinkovny. Šéfredaktor časopisu KONSTRUKCE Stanislav Cieslar nás seznámí s oceněním a uznáním odborné kvality jejich časopisu, které po letech spolupráce s odborníky a snahy o co nejodbornější, nejzajímavější a nejaktuálnější informace oboru stavitelství a strojírenství, obdrželi. 
        
Několik firem je již přihlášených pro presentaci reklamním stolkem a účastníci si tak budou moci prohlédnout a seznámit se s novinkami vystavujících firem.

Srdečně se těším na setkání při příležitosti konání 14. konference žárového zinkování 2008 v Hrotovicích.


Příloha ke stažení zde

Bookmark