Asociace českých a slovenských zinkoven
Nacházíte se:  Úvod -> Aktuality -> Ohlédnutí za konferencí pod Stezkou v oblacích

Ohlédnutí za konferencí pod Stezkou v oblacích

 Dřevo-ocelová konstrukce Stezka v oblacích měla patřit mezi nejatraktivnější body programu letošní 23. konference žárového zinkování, ale velmi nepříznivé počasí dovolilo navštívit tuto pozinkovanou stavbu jen těm nejodvážnějším. V podstatě úplně stejné počasí doprovázelo účastníky i při exkurzi na přečerpávací elektrárnu Dlouhé Stráně. Kromě těchto dvou exkurzí připravili pořadatelé také zajímavý přednáškový program, kterému už deštivé a větrné počasí nevadilo. Letošní setkání zinkařů se konalo v termínu 3.-5. října 2017 v Dolní Moravě.

Ohlédnutí za konferencí pod Stezkou v oblacích

Nejdůležitější částí každé konference je její odborná přednášková část. Tak jako v předchozích letech, tak i letos se podařilo oslovit zkušené přednášející se zajímavými přednáškami. Sedmnáct domácích i zahraničních přednášejících předneslo osmnáct přednášek, které mj. představily aktuální situaci v ocelářství, změny v legislativě v oblasti životního prostředí, vývoj v mezinárodních a evropských normách, které jsou důležité pro žárové zinkovny a dále spoustu dalších poznatků a doporučení získaných výzkumem nebo vyhodnocením praktických poznatků a zkušeností z praxe s přípravou a používáním povlaku žárového zinku. Zástupce EGGA (European General Galvanizers Association) seznámil všechny posluchače s novým grafickým symbolem propagujícím žárové zinkování podle ISO 1461. Generální partner konference, společnost TEPLOTECHNA PRŮMYSLOVÉ PECE, s.r.o., v krátké prezentaci představila historii a aktivity firmy. Na závěr přednáškové části prezident AČSZ pozval všechny účastníky na příští konferenci žárového zinkování, která se bude v roce 2018 konat na Slovensku.

Kromě přednáškové části a různorodých exkurzí, byl také letos připraven i společenský program, kde měli účastníci dostatečný prostor pro diskuse, výměnu zkušeností, vzájemné seznámení se a navázání spolupráce, a také na ochutnávku vín a místních specialit, jako například jesenického Absinthu.

Konference se zúčastnilo 107 osob ze 14 zemí Evropy.
Sponzorem společenského večera byla společnost COTTEX Trade s.r.o.

Již dnes jste zváni na 24. konferenci žárového zinkování, která se bude konat na Slovensku!
 

Bookmark