Asociace českých a slovenských zinkoven
Nacházíte se:  Úvod -> Aktuality -> Ohlédnutí za 15. konferencí žárového zinkování 2009

Ohlédnutí za 15. konferencí žárového zinkování 2009

15. konference žárového zinkování je již minulostí a zde je několik postřehů.
 

Při sledování návštěvnosti a zájmu o většinu veletrhů, výstav a konferencí v ČR, na Slovensku i ve zbytku Evropy, jsme s nejistotou a pokorou sledovali, kolik účastníků přijede na letošní konferenci žárového zinkování. Po loňské obzvlášť úspěšné konferenci (114 účastníků, 19 přednesených přednášek), nás v předstihu mile překvapoval obrovský zájem o prezentaci se přednáškou, a poprvé v historii jsme byli nuceni některé další zájemce o přednášení odmítnout. Předneseno bylo rekordních 26 přednášek, z toho 11 zahraničních. Z původně přihlášených 114 osob jich na konferenci dorazilo z 9 zemí EU 104 a celkový počet cizinců byl 25. Jedním z nejdůležitějších bodů konference byla prezentace vítězného projektu soutěže o nejvýznamnější stavbu s užitím žárově pozinkované oceli - Czech and Slovak Galvanizing Award 2009 a následné slavnostní předávání ceny, které se konalo v úvodu společenského večera. Úlohy generálního partnera a hostitele exkurze do pozinkovny se zhostila společnost Wiegel Sereď žiarové zinkovanie s.r.o.

Domov sociální péče Hagibor byl vybrán nejlepší stavbou s užitím žárově pozinkované oceli, která se v ČR a na Slovensku za poslední 3 roky postavila. Ing. Arch. Jan Línek ve své prezentaci nepředstavil pouze technické a architektonické vlastnosti stavby, ale také i kulturní a historické, které mají pro židovskou komunitu obrovský a nepostradatelný význam. Také zdůraznil a na dalších stavbách názorně prezentoval, proč tak rád používá žárově pozinkovanou ocel, dřevo, sklo a kámen.

I v tomto roce se konference aktivně zúčastnili významní hosté, mezi kterými nechyběl předseda marketingového výboru EGGA (European General Galvanizers Association) – Carlos Garcia (Španělsko), předseda environmentálního výboru EGGA - Alexander Hofmann (Německo), prezident sdružení výrobců zinku IZA Europe (International Zinc Association) – Raymond Sempels (Belgie) nebo viceprezident PTC (Polskie Towarzystwo Cynkownicze) – Jan Ditrich.

Devět firem se na konferenci prezentovalo reklamním stolkem nebo panelem.

Výběr těch nejzajímavějších přednášek si budete moci přečíst ve zvláštní příloze časopisu KONSTRUKCE 6/2009.

Srdečně se těším na setkání s Vámi při příležitosti konání 16. konference žárového zinkování v roce 2010.
 

Bookmark